clanak False

Okupljanje "Zlatnih olimpijaca" vaterpolista

U povodu obilježavanja 47 godina od osvajanja olimpijske medalje Zlatni olimpijci vaterpolisti iz 1968. okupili su se u zagrebačkom Okrugljaku.
30.10.2015.
 
U povodu godišnjeg okupljanja Zlatnih olimpijaca vaterpolista iz 1968. i obilježavanja 47 godina od osvajanja olimpijske medalje, u restoranu Okrugljak održan je svečani ručak čiji je domaćin bila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin.
Dobro raspoloženi olimpijci Ozren Bonačić, Ronald Lopatny, Đorđe Perišić, Karlo Stipanić, Dejan Dabović i Ivo Trumbić prisjetili su se najzanimljivijih događanja s Olimpijskih igara u Meksiku kada su u finalu pobijedili SSSR rezultatom 13:11.

Ostavili ste upečatljiv trag i motivaciju za sve generacije koje su dolazile, ne samo u vaterpolu nego i u drugim sportovima. Mnogi su se pokušali ugledati na vas, rekla je zamjenica Kusin.

Zlatni olimpijci poklonili su zamjenici Kusin knjigu o povijesti Olimpijade u dva dijela, dok je ona njima poklonila monografiju Zagreba.

Druženju su se pridružili i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, posebna viša savjetnica gradonačelnika Biserka Bucković, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Nikola Dragaš, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Milan Čolić i potpredsjednik HAVK-a Mladost Boško Lozica.

Gradske vijesti - 2015.