clanak False

Obilazak lokacija na području MO Hrvatski Leskovac

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je lokacije na području MO Hrvatski Leskovac, ulice Pilinku, Pružnu i Ulicu Mirka Bedeka.
20.06.2015.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je lokacije na području Mjesnog odbora Hrvatski Leskovac, ulice Pilinku, Pružnu i Ulicu Mirka Bedeka, gdje su predviđene izgradnja osnovne škole, izgradnja vodovoda i odvodnje i izgradnja plinovoda.

Prema riječima gradonačelnika Bandića već u rujnu ove godine trebao bi biti raspisan natječaj za izgradnju škole u ulici Pilinka, a u prvoj polovici iduće godine započela bi gradnja škole sa svim potrebitim sadržajima što znači da bi djeca u ovu školu  mogla krenuti 2017 godine.

Što se tiče odvodnje, zadnjih godinu dana radimo sa HT-om na izmještanju dva stupa, precrpna stanica je izgrađena građevinski, a pokrenut ćemo novi natječaj za  firmu koja će završiti preostalih 600 metara kolektora rekla je voditeljica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic. Nakon što se napravi kolektor slijedi mreža. Za mrežu cijelog Hrvatskog Leskovca ishođena je građevinska dozvola, a trenutno radimo na rješavanju imovinsko pravnih odnosa za 81 česticu i čim ih riješimo mogu početi radovi  za koje smo izdvojili 18 milijuna kuna rekla je voditeljica.

Na glavnoj prometnici  sproveden je plin te čekamo proces priključenja, a nakon toga slijede sporedne ulice rekao je voditelj Gradske plinare Bruno Lacković. Ove godine pokušavamo riješiti sve što se plina tiče u ovom dijelu, jedino što će još ostati za iduću godinu je istočni dio naselja.

Sljedeći tjedan imat ćemo sastanak u Gradu gdje ćemo dogovoriti plan i realizaciju gore navedenih problema, odnosno izgradnju škole, komunalne infrastrukture i nogometnog igrališta rekao je gradonačelnik Bandić. Stavit ćemo sve na papir i dati odgovornima u Hrvatskom Leskovcu da mogu pratiti tijek izvršavanja radova.

Gradske vijesti - 2015.