clanak False

Novi prostori za mališane DV Hrvatski Leskovac

Prigodnom svečanošću simbolično je otvoren dodatni adaptirani prostor dječjeg vrtića Hrvatski Leskovac – područnog objekta Breza.
03.11.2015.

Prigodnom svečanošću danas je simbolično otvoren dodatni adaptirani prostor dječjeg vrtića Hrvatski Leskovac – područnog objekta Breza, a vrpcu su u društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem prerezali mališani Eni i Bruno.

Novouređeni prostor nalazi se u objektu Caritasove kuće bl. Alojzija Stepinca čime se kapacitet vrtića povećao za tri odgojne skupine u koje je upisano 62 djece te ih je sada ukupno 220.

Gradonačelnik Bandić je naglasio da će, kao i dosad, Grad Zagreb sustavno i kontinuirano voditi brigu o potrebama najmlađih imajući u vidu ravnomjeran razvoj grada. Za proljeće sljedeće godine najavio je otvorenje vrtića u Dragonošcu, a za ljeto 2016. početak radova na izgradnji vrtića u Odranskom Obrežu. 

S obzirom da se radi o dijelu Zagreba s rastućim brojem obitelji i nakon Sesveta površinski najvećom Gradskom četvrti, neophodno je proširiti kapacitete za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanje, naglasio je predsjednik VGČ Brezovica Vladimir Iviček najavivši adaptiranje prostora područnog objekta Breza za još tri skupine.

Najveća nam je želja da djeca dolaze u vrtić s veseljem, u prostor koji je kvalitetan, lijep i ugodan, izjavila je ravnateljica Renata Knez, te zahvalila gradonačelniku na svemu dosad učinjenom.
 

Gradske vijesti - 2015.