clanak False

Najava manifestacije Martinje je v Zagrebu

Manifestacija Martinje v Zagrebu na kojoj će vinari zagrebačkog područja prezentirati svoje proizvode održat će se od 9. do 15. studenoga na Trgu bana Josipa Jelačića.
06.11.2015.
Tradicionalna 15. po redu manifestacija Martinje v Zagrebu na kojoj će vinari zagrebačkog područja i OPG-ovi predstaviti i prezentirati svoje proizvode građanima Zagreba i njegovim turistima održat će se od 9. do 15. studenoga na Trgu bana Josipa Jelačića.

Kako se čulo na konferenciji za novinare manifestacija se organizira uoči vinskog praznika i blagdana sv. Martina, a prema najavi organizatora - predsjednika KUD-a Prepuštovec Josipa Lipara centralni dio obilježavanja praznika vinara, krštenje mladog mošta, održat će se 14. studenoga uz prisutstvo 15 martinskih biskupa.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk pozvao je, u ime gradonačelnika Milana Bandića, sve Zagrepčane da sljedeći tjedan posjete manifestaciju te da se, uz degustaciju vina i bogat kulturno-umjetnički program, zabave na Martinju v Zagrebu, koje se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 

Gradske vijesti - 2015.