clanak False

Nacionalni tjedan dojenja

03.10.2015.

U povodu obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja na Zrinjevcu je održana manifestacija koju je organizirao Grad Zagreb u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Telefončić-em, udrugama i zdravstvenim ustanovama. Manifestaciji, koja se održava u sklopu kampanje Dojenje je zakon u gradu Zagrebu, pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Moramo osigurati uvjete za naše dojilje, a Grad Zagreb prvi je u Hrvatskoj donio strategiju i krenuo u projekt mliječnih barova. Tako već sada mame u njih šest mogu dojiti bez predrasuda, a moja želja je da svaki kvart ima prikladno mjesto gdje mame mogu dojiti svoje dijete – rekao je gradonačelnik pri obilasku štandova.

Tijekom manifestacije, čiji je cilj ukazati na predrasude sa kojima se susreću majke koje doje u javnosti, roditelji su imali prilike dobiti informacije o programima Grada, stručne savjete o dojenju, te edukativne materijale.

Također, u okviru Nacionalnog tjedna dojenja otvoreno je i prvo Savjetovalište za dojenje na području grada, na lokaciji Doma zdravlja Zagreb-Istok, Grižanska 4, a do kraja 2015. godine planira se otvoriti još jedno na lokaciji Ninska 15.

 

Gradske vijesti - 2015.