clanak False

Međunarodni salon autokarikature i ove godine u svibnju

U prigodi uručenja nagrađene karikature dr.sc. Sandri Švaljek, dogovoreno je da će se i ovogodišnji Salon održati ususret obilježavanju Dana Grada Zagreba
17.02.2015.

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Sandra Švaljek, sa suradnicima, primila je u Gradskoj upravi vodstvo Međunarodnog Zagrebačkog salona autokarikature Ivicu i Ivana Palatinuša, te član žirija i dopredsjednik Hrvatskog društva karikaturista Milana Lekića koji su joj uručili originalnu karikaturu Prava ljubav Roka Idžojtića nagrađenu na prošlogodišnjem, osmom po redu Salonu održanomna temu Oldtimeri.


Na susretu u Gradskoj upravi, dogovoreno je da će se i ovogodišn ji, 9. Međunarodni zagrebački salon autokarikature na temu Ljubav za volanom održati ususret obilježavanju Dana Grada Zagreba. Kako se čulo, i ove se godine očekuje značajan broj sudionika sa svih strana svijeta, od Argentine, Australije, Indije i Indonezije, do Čilea Finske, Francuske, Turske, Njemačke…Kao primjer, izdvojen je podatak da je samo prošlogodišnja izložba okupila karikaturiste iz 39 zemalja svijeta s 250 karikatura od 146 autora.
 


Gradske vijesti - 2015.