clanak False

Kupujmo hrvatsko na Jelačić placu

Gradonačelnik Milan Bandić i ove je godine posjetio akciju Kupujmo hrvatsko na trgu Bana Jelačića, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
21.10.2015.

Na Trgu Bana Jelačića i ove je godine Hrvatska gospodarska komora organizirala svoju poznatu akciju Kupujmo hrvatsko, koja ove godine slavi svoju punoljetnost. Akciji su se pridružili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Uvozimo više od 50% proizvoda iz inozemstva u zemlji koja ima potencijal sama proizvoditi i zadovoljiti potražnju svojih građana, ovaj trend se treba mijenjati želimo li potaknuti domaće gospodarstvo i zadržati mlade u Hrvatskoj. Pozivam građane da kupuju domaće proizvode, više od 2000. kvalitetnih i konkurentnih proizvoda su danas izloženi na trgu a ovom akcijom se promovira naše selo, naš radnik i naše bogatstvo  - rekao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović podsjetio je na skromne početke ove akcije koja je izrasla u značajan događaj za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. HGK je akciju "Kupujmo hrvatsko" započela 1997. s ciljem osvješćivanja građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda i zaštite nacionalnog identiteta kroz domaći proizvod. Sada svako dijete zna što znači Kupujmo hrvatsko, i to nas izuzetno veseli – rekao je.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja akcije, uz promicanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda i utjecaj na svijest potrošača da kupnjom hrvatskog budu ponosni na našu ponudu, izdvajaju i očuvanje i otvaranje radnih mjesta kao glavni cilj.

Svoje proizvode na glavnom zagrebačkom trgu danas do 18. sati predstavljaju više od dvije stotine domaćih proizvođača suvenira, prehrambenih, tekstilnih, keramičkih i brojnih drugih proizvoda.

Gradske vijesti - 2015.