clanak False

Kupnja povlaštenih parkirališnih karata putem interneta

Zagrebparking, podružnica Zagrebačkog holdinga, danas je u Gradskoj upravi predstavio novu mogućnost kupnje parkirališnih karata putem Interneta.
 
06.02.2015.

Osluškujući potrebe i želje građana, nakon elektroničke parkirališne karte koja se može kupiti na kioscima diljem grada, Zagrebparking, podružnica Zagrebačkog holdinga, danas je u Gradskoj upravi predstavio novu mogućnost kupnje parkirališnih karata  putem internet stranice.

Cilj  modernizacije usluge je olakšavanje kupnje parkirališnih karata građanima, koji će biti obaviješteni i o isteku povlaštene karte, povećanje razine zaštite osobnih podataka, te smanjenje gužvi na blagajnama. Ovom uslugom istaknula se i briga o okolišu, budući da će se značajno smanjiti nepotrebna produkcija papira.

U prvoj fazi ovog projekta, već od danas, uslugom se mogu služiti svi građani sa povlaštenim parkirališnim  kartama, dok će se u drugoj fazi usluga proširiti i na komercijalne parkirališne karte. Novina je da parkirne karte više ne moraju biti istaknute na vozilima, već će redarima podaci o parkirnoj karti biti vidljivi na internetu na stranici ePK.hr.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnika dr.sc. Sandra Švaljek istaknula je zadovoljstvo ovim projektom koji pomaže u rješavanju vitalne problematike života u velegradu -  problema parkiranja. Istaknula je kako je Jako važno nalaziti inovativna rješenja koja će građanima olakšati svakodnevni život u gradu.

Ana Preost, voditeljica podružnice Zagrebparking, je naglasila kako je ovaj projekt plod odlične suradnje s MUP-om i Gradom Zagrebom, te kako se Zagrebparking zalaže za IT inovacije, te upravo iz tog razloga kontinuirano radi na unapređenju vlastitih usluga.

Korisnici će željenu elektroničku povlaštenu parkirališnu kartu moći kupiti slanjem on-line zahtjeva, kojim će autorizirati registarsku oznaku svog vozila, kao i mjesto prebivališta ili boravišta. Nakon obavljene autorizacije korisnici će odmah na internet stranici podružnice Zagrebparking imati mogućnost kupnje parkirališne karte.
 

Gradske vijesti - 2015.