clanak False

Kijevski književni susreti

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike organizatora Kijevskih književnih susreta, na čelu s inicijatorom manifestacije Stipanom Matošem.
14.07.2015.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike organizatora Kijevskih književnih susreta, predvođene inicijatorom manifestacije Stipanom Matošem.

Tema sastanka, Kijevski književni susreti, kulturna su manifestacija koja se od 2002., već tradicionalno pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, održava u Kijevu kod Knina. Svaki susret posvećen je jednom književniku, u pravilu su to odreda autori iz Zagore.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, inicijator i predstavnik organizatora manifestacije Pučkog otvorenog učilišta Invictus Stipan Matoš uručio je gradonačelniku Zahvalnicu za dosadašnju potporu Grada Zagreba ovom jedinstvenom kulturnom događanju u Dalmatinskoj zagori. Gosti su pozvali zagrebačkog gradonačelnika da im se i ove godine pridruži u Kijevu, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, te istaknuo kako je čast i obaveza glavnog hrvatskog grada pomagati kulturne, umjetničke i obrazovne manifestacije, zaključivši kako su Kijevski književni susreti upisali Kijev na kulturnu kartu Hrvatske i Europe.
 
Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, te voditelj Odjela za ostvarivanje prava branitelja u Gradskom uredu za branitelje Miodrag Demo. Delegaciju gostiju, uz Stipana  Matoša, činili su Branko Bajan i Zvonko Radić.

Gradske vijesti - 2015.