clanak False

Izložba gljiva gljivarskog društva Kamilo Blagaić

U galeriji Studentskog centra u Zagrebu, otvorena je tradicionalna, 37. po redu, izložba gljiva Gljivarskog društva Kamilo Blagaić pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.
16.10.2015.
U galeriji Studentskog centra u Zagrebu, otvorena je tradicionalna, 37. po redu, izložba gljiva Gljivarskog društva Kamilo Blagaić pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, na kojoj je izloženo preko 150 vrsta jestivih, nejestivih i otrovnih gljiva s područja Zagreba i okolice.

U ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića izložbu je otvorio pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk. Čestitavši svim izlagačima, pročelnik je istaknuo da se putem ove edukativne izložbe građane podučava o vrstama, jestivosti i sigurnosti gljiva, te je dodao kako će se suradnja Grada Zagreba i Udruge nastaviti i narednih godina.

Izrazivši zadovoljstvo na kontinuiranoj podršci Grada ,predsjednik Udruge Josip Kalmar naglasio je kako se ovom izložbom podiže ekološka svijest građana što rezultira sve manjem broju nesretnih slučajeva kada je u pitanju gljivarenje.

Kao i prijašnjih godina, tijekom izložbe koja je za posjetitelje otvorena do nedjelje 18. listopada,  posjetitelji mogu donijeti ubrane gljive kako bi im se odredila vrsta i jestivost.

 

Gradske vijesti - 2015.