clanak False

Izaslanstvo Podgorice kod gradonačelnik Zagreba

Gradonačelnik Bandić primio je izaslanstvo Podgorice predvođeno predsjednikom Skupštine Podgorice Đorđem Suhihom.
23.10.2015.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je izaslanstvo Podgorice, predvođeno predsjednikom Skupštine Podgorice Đorđem Suhihom. Na sastanku su naglašeni odlični odnosi glavnih gradova Hrvatske i Crne Gore – Zagreba i Podgorice. Također, bilo je riječi o suradnji s nacionalnim manjinama koja je također ocijenjena vrlo visokom ocjenom.

U izjavi nakon sastanka, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić istaknuo je da predstavnici Grada Podgorice redovito posjećuju Zagreb u povodu Lučindana što ga crnogorska nacionalna manjina ove godine obilježava u Studenskom centru. Zagreb svoja iskustva rado prenosi drugim gradovima, pa tako u susretima s izaslanstvom Podgorice razgovaramo o zajedničkim pitanjima s kojima se susreću gradovi kao što je uređenje grada, komunalna infrastruktura, promet te kulturna suradnja, dodao je pročelnik.

Predsjednik Skupštine Grada Podgorice Đorđe Suhih rekao je: Suradnja Podgorice i Zagreba traje već niz godina, a 2006. u Podgorici su organizirani Dani grada Zagreba. Današnji sastanak održan je s ciljem jačanja i širenja suradnje koja nam je dragocjena, posebno danas u procesu približavanja EU.

Uz predsjednika Suhina, sastanku su prisustovali predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilo Ivezić, predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba Dušan Mišković kao i Nela Savković iz Gradskog ureda za kulturu i sport Podgorice.

Gradske vijesti - 2015.