clanak False

Gradonačelnik primio izaslanstvo japanskog grada Tokamachija

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce izaslanstvo japanskog grada Tokamachija, predvođeno gradonačelnikom Yoshifami Sekiguchijem.
19.11.2015.


Gradonačelnik Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce izaslanstvo japanskog grada Tokamachija, predvođeno gradonačelnikom Yoshifami Sekiguchijem, u društvu s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i veleposlanikom Japana u RH Nj.E. Keiji Ide.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu, gradonačelnik je zahvalio na izuzetnom gostoprimstvu koje su 2002. pružili hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u kampu u Tokamachiju prilikom održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva, nakon čega su se razvile prijateljske veze koje traju već godinama.
Osobitu aktivnost iskazali su tada gradonačelnik i njegovi suradnici, poslije je u Kampu izgrađena zgrada posvećena japansko-hrvatskom prijateljstvu, a svake se godine u rujnu održava i nogometni turnir Croatia cup, napomenuo je gradonačelnik, dodavši da je sve to rezultiralo porastom japanskih turista u Zagreb i Hrvatsku.

Veleposlanik Ide zahvalio je gradonačelniku na prijemu, naglasivši dobru suradnji Gradske uprave s Veleposlanstvom u okviru koje je realizirani i projekt sadnje stabala japanske trešnje na Bundeku.

Impresioniran sam kulturom i izgledom vašega grada i nadam se da će se ovih 13 godina prijateljskih veza između Tokamachija i Zagreba i Hrvatske nastaviti i produbljivati, rekao je gradonačelnik Sekiguchi. Mi nemamo samo sportski kamp u koji su dobrodošli svi sportaši, naš grad ima vrlo bogatu povijest i zbog toga bi voljeli da ga posjeti i upozna što više Hrvata. Hrvati su sastavni dio naših života, naše žene peku hrvatske kolače, a djeca pjevaju hrvatske pjesme, dodao je gradonačelnik.

Predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić istaknuo je da je ovo prilika da se još jednom zahvali prijateljskom gradu Tokamachiju i njegovim stanovnicima na gostoprimstvu koja je prerasla u prijateljstvo, ali i gradonačelniku Bandiću na svesrdnoj potpori koju Grad pruža svim sportskim klubovima.
 

Gradske vijesti - 2015.