clanak False

Gradonačelnik posjetio Šimu Šimatovića u KB Sveti Duh

Gradonačelnik Bandić posjetio je danas u KB Sveti Duh ikonu hrvatske kulture i dobitnika Nagrade Grada Zagreba Šimu Šimatovića u povodu njegovog 96. rođendana.
27.10.2015.
Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je danas u KB Sveti Duh ikonu hrvatske kulture i dobitnika Nagrade Grada Zagreba Šimu Šimatovića u povodu njegovog 96. rođendana.

Naš prijatelj Šime jedini je živući sudionik i promicatelj prosvjetiteljskih ideja na Kongresu kulturnih radnika Hrvatske održanog 1944. u Topuskom. Kao osnivač Hrvatskog kulturnog kluba cijeli se život zauzimao za širenje kulture u zemlji i inozemstvu. U suradnji s Gradom Zagrebom kulturu je širio u manje razvijenim sredinama i organizirao donaciju 58 pijanina za škole i kulturne domove u manjim mjestima, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Naša je dužnost i moralna obaveza da se brinemo o ljudima koji su toliko doprinijeli, dodao je gradonačelnik napomenuvši da će Šime Šimatović nakon liječenja biti premješten u Dom za starije u Ivanićgradskoj gdje će imati kompletnu brigu i skrb.
 

Gradske vijesti - 2015.