clanak False

Gradonačelnik Grada Zagreba u Petrinji

Prilikom službenog posjeta Petrinji, gradonačelnici Bandić i Dumbović dogovorili su potpisivanje Povelje o prijateljstvu Zagreba i Petrinje.
07.07.2015.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je Petrinju, gdje je sa gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem razgovarao o nastavku dobre suradnje između dva prijateljska grada, što će uskoro potvrditi i Poveljom o prijateljstvu Zagreba i Petrinje. Gradonačelnici su obišli i jedno od tri dječja igrališta čije je uređenje financirao Grad Zagreb.

Obveza je glavnog grada Republike Hrvatske – pomagati gradovima stradalima u Domovinskome ratu ili pogođenima elementarnim nepogodama, naglasio je gradonačelnik Bandić prilikom obilaska igrališta u Mesićevoj ulici, dodavši kako ova gesta nije puno za Zagreb, ali malenim Petrinjcima znači mnogo. Drago mi je da razvijamo prijateljstvo između naša dva grada, što će kulminirati Poveljom o prijateljstvu. Petrinja je sporazum već potvrdila, a mi ćemo to uraditi na Skupštini koja se treba održati 16. srpnja, najavio je zagrebački gradonačelnik.

Zadovoljstvo suradnjom dvaju gradova izrazio je i gradonačelnik Dumbović, zahvalivši zagrebačkom kolegi te istaknuvši kako će Povelja konačno i službeno povezati Zagreb i Petrinju. Povezivanju će pridonijeti i skorašnje predstavljanje kulturne, gastronomske i turističke ponude Grada Petrinje na glavnome zagrebačkom trgu, predviđeno za kraj srpnja ili početak kolovoza.
 

Gradske vijesti - 2015.