clanak False

Gerontološki tulum

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Zrinjevcu Gerontološki tulum.
01.10.2015.


U okviru obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Milan Bandić je otvorio Gerontološki tulum, manifestaciju za sugrađane treće životne dobi, a što ju  dvanaestu godinu zaredom organizira Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa zakladom Zajednički put.

Predlažem da se od iduće godine ova manifestacija zove Tulum najmudrijih Zagrepčana jer su ovi  ljudi izgradili ovaj grad i najzaslužniji su za njegovu dušu, rekao je gradonačelnik te je dodao kako je Zagreb socijalno najosjetljiviji i najodgovorniji od svih 28 europskih metropola, koji u teško ekonomsko i gospodarsko vrijeme nije ukinuo nijednu socijalnu mjeru, a za takvo što, naglasio je, treba imati snagu i viziju.

Uvodnu točku tradicionalno su izvele Maksimirske mažoretkinje Doma za starije osobe Maksimir koje ove godine slave jubilarnu, dvadesetu godišnjicu postojanja i koje su od gradonačelnika Bandića dobile ruže za predani rad.

Osim zabavnog programa, u izvedbi korisnika gerontoloških centara, a kojih je bilo preko 500, mnogobrojni posjetitelji mogli su na licu mjesta doznati više o uslugama i programima namijenjenih starijoj populaciji. Na štandovima je organiziran niz preventivno-zdravstvenih usluga, poput mjerenja tlaka i šećera, tlaka venske cirkulacije, statusa vitamina i minerala u tijelu, a dijelile su se i razne brošure s informacijama o starenju i starosti. Druženje na Zrinjevcu, u kultnome zagrebačkom parku, bila je dobra prigoda i za prodaju skulptura, suvenira i drugih radova štićenika domova i članova udruga.
 

Gradske vijesti - 2015.