clanak False

"Fašniki" od danas vladaju Gradom

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika dr. sc. Sandra Švaljek predala je danas ključeve Grada fašničkoj povorci KUD-a Prepuštovec.
10.02.2015.

 

Fašnička povorka KUD-a Prepuštovec posjetila je danas Gradsku upravu u ime cijele Nezavidno – Ovisne Sesvetske Republike Grada Zagreba, za čije je osamostaljenje prikupljen dovoljan broj otisaka prstiju. Nakon utvrđivanja odgovornosti i obaveza, zamjenica gradonačelnika, koja obnaša dužnost gradonačelnika, dr.sc.Sandra Švaljek predala je ključeve Grada novoj vlasti u koju, kako je naglasila, ima najviše povjerenja.

Elitne postrojbe, na čelu s novim obnašateljem vlasti, predstavnikom fašničkog puka Sesveta grofom Fullir von Truttom, vladat će Gradom do 14. veljače u 12,00 sati, kada će na Trgu bana Josipa Jelačića vratiti ključeve u okviru tradicionalne fašničke povorke Fašnik u Zagrebu, na kojoj će ove godine sudjelovati predstavnici iz deset hrvatskih gradova.

Zahvaljujem vam na posjeti  i što čuvate i njegujete tradiciju fašničkih običaja, što je u našoj urbanoj sredini prava rijetkost – izjavila je zamjenica Švaljek  te ujedno naglasila važnost ovakvih manifestacija u kontekstu proširenja turističke ponude grada Zagreba.
 
 


Gradske vijesti - 2015.