clanak False

Edukacija o pravilnoj i sigurnoj vožnji biciklom kroz grad

Gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je u edukacijskoj akciji koju zajedno provode Grad Zagreb i Policijska akademija. 
18.09.2015.

U okviru Europskog tjedna mobilnosti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić predvodio je kolonu biciklista, koji su se u podnevnim satima ispred zgrade Gradske uprave uputili prema zagrebačkoj Policijskoj akademiji, gdje je službenicima Gradske uprave održana dvosatna edukacija o pravilima i propisima vožnje biciklom kroz grad.

Pohvalivši akciju gradonačelnik je čestitao i uručio medalje svim sudionicima naglasivši kako vlastitim primjerom ukazuju na važnost prometne kulture i tolerancije prema svim sudionicima prometa. Također je pozvao sve Zagrepčanke i Zagrepčane da sutra u 10 sati sa svojim biciklima dođu na Europski trg gdje će se svi zajedno uputiti prema Prepuštovcu, gdje ih očekuje bogata gastronomska ponuda i kulturno zabavan program.

Načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović spomenuo je kako je sigurnost biciklista u prometu od iznimne važnosti navodeći da je 60% biciklističkih nesreća upravo uzrokovano zbog nepažnje biciklista i ne poznavanja prometnih propisa. Načelnik je također izrazio zadovoljstvom nastavkom uspješne suradnje Grada Zagreba i Zagrebačke policijske uprave koji zajedničkim akcijama dodatno naglašavaju sigurnost u prometu.   

Gradske vijesti - 2015.