clanak False

Donacija medicinske opreme KB Sveti Duh

Svečana primopredaja donacije medicinske opreme Međunarodnog kluba žena Zagreb Kliničkoj bolnici Sveti Duh.
06.05.2015.


U KB Sveti Duh održala se svečana primopredaja donacije medicinske opreme Međunarodnog kluba žena Zagreb odjelu neonatologije Klinike za ginekologiju i porodništvo . Sredstva za kupnju opreme, 271.086 kuna,  Međunarodni klub žena  prikupio je na svom 21. božićnom sajmu, na kojem su sudjelovale  43 zemlje.

Niste nas iznenadili, mi smo to od vas i očekivali, ali ste nas dirnuli. Od srca zahvala svima sa željom da se uskoro nađemo u prigodi nove donacije,  istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Kako je objasnio dr. Milan Stanojević, radi se o 12 aparata za intenzivno liječenje novorođenčadi za održavanje topline, disanja, vitalnih funkcija i davanja lijekova: Ovo je velik doprinos za liječenje najugroženije skupine naših bolesnika- novorođenčadi.

Donacije ove opreme dodirnula je srca svih naših članica jer se radi o životima prerano rođenih beba
, izjavila je Heather McCrimmon, predsjednica Međunarodnog Kluba žena Zagreb.

Ravnatelj KB Sveti Duh prof.dr.sc. Mladen Bušić zahvalio je Međunarodnom klubu žena na vrijednoj donaciji, kao i Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću na kontinuiranoj potpori.

Međunarodni klub žena Zagreb je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja žene raznih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj. Jedan od najvažnijih ciljeva Kluba je prikupljanje sredstava za pomoć hrvatskim institucijama ili grupama koje rade za dobrobit žena i djece.

 


Gradske vijesti - 2015.