clanak False

Dani Slavonije u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu bana Josipa Jelačića drugu po redu izložbeno-prodajnu sajamsku manifestaciju Dani Slavonije u Zagrebu
28.09.2015.


Uz zvuke tradicionalnih slavonskih pjesama, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je na Trgu bana Josipa Jelačića drugu po redu izložbeno-prodajnu sajamsku manifestaciju Dani Slavonije u Zagrebu, koja se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održava od 28. rujna do 2. listopada.

Pozdravivši okupljene, gradonačelnik Bandić istaknuo je kako će Grad Zagreb nastaviti podržavati ovu značajnu manifestaciju koja okuplja obrte, udruge i poduzeća Slavonije, Baranje i Srijema. Posebno me veseli što svoje mjesto među izlagačima imaju i predstavnici braniteljskih zadruga i branitelji koji uspješno djeluju u ovim teškim gospodarskim vremenima. Kada je bilo najpotrebnije ti ljudi su branili našu zemlju, a danas kroz svoj vrijedan rad nastavljaju doprinositi svojem kraju i Hrvatskoj, zaključio je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić zahvalio je zagrebačkom gradonačelniku na kontinuiranoj podršci koju on i Grad Zagreb pružaju slavonskim ali i drugim braniteljima Domovinskog rata, poklonivši mu ručno proizvedenu kravatu s zlatnim vezom ukrašenu slavonskim motivima.

Četverodnevna manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera, u sklopu koje će biti prikazana priprema slavonskih delicija na tradicionalan način, a uz bogatu gastronomsku ponudu, posjetitelji će moći uživati i u nastupima tamburaških sastava i kulturno-umjetničkih društava, upotpunjenu narodnim nošnjama, kao i predstavljanjem zaboravljenih zanata i običaja istočne Slavonije.
  

Gradske vijesti - 2015.