clanak False

Dan zdravih dojki

Mjesec borbe protiv raka dojke obilježen je javnozdravstvenom akcijom Dan zdravih dojki, a štand na Cvjetnom trgu obišao je i gradonačelnik Bandić.
17.10.2015.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zajednicom pacijenta oboljelih od raka Sv. Juraj te Zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar obilježio je Mjesec borbe protiv raka dojke javnozdravstvenom akcijom Dan zdravih dojki, a štand na Trgu Petra Preradovića obišao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Upozorivši na važnost podizanja svijesti o očuvanju zdravlja dojki te prevencije i ranog otkrivanja raka dojki, gradonačelnik je dao donaciju Zajednici pacijenata Sv. Juraj te pozvao sve Zagrepčane koji su u mogućnosti, da učine isto.

Danas do 14,00 sati na Cvjetnom trgu postavljen je mobilni mamograf na kojem Zagrepčanke, koje su se prethodno najavile, mogu bez uputnice obaviti besplatni mamografski pregled (bez uputnice). Također, sve zainteresirane građanke mogu se naručiti na mamografiju, koja je nezamjenjiva slikovna dijagnostička metoda u otkrivanju malignih bolesti dojke ranih stadija, a osobito se preporuča ženama starijim od 40-te godine života.
 

Gradske vijesti - 2015.