clanak False

Dan branitelja Grada Zagreba

U povodu obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba, izaslanstvo Grada jutros je položilo vijence i zapalilo svijeće.
29.05.2015.


U povodu obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba, izaslanstvo Grada, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, jutros je položilo vijence i zapalilo svijeće u spomen na pale branitelje kod Spomen-obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana i prvog ratnog ministra obrane RH Gojka Šuška.
Uz gradonačelnika, zagrebačku delegaciju činili su zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin  i koordinator u Gradskom uredu za branitelje Miodrag Demo. Polaganju vijenaca prisustvovali su i brojni predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Prijem za predstavnike zagrebačkih ratnih postrojbi

Već tradicionalno, također u povodu Dana branitelja Grada Zagreba, gradonačelnik Bandić  primio je, u gradskoj palači Dverce, predstavnike zagrebačkih ratnih postrojbi i braniteljskih udruga Grada Zagreba.

Izrazivši zadovoljstvo što se već devetu godinu zaredom slavi Dan branitelja Grada Zagreba, gradonačelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali na svim crtama bojišnica boreći se za neovisnost i cjelovitost hrvatske države.

Predsjednik Zajednice Udruga HVIDR-a Grada Zagreba Ante Tandara uručio je gradonačelniku Bandiću te pročelnici Ureda za branitelje Vesni Helfrih i koordinatoru Ureda Miodragu Demi Povelju za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata te istinsku potporu hrvatskim braniteljima, stradalnicima i ratnim vojnim invalidima grada Zagreba.

Susret s predstavnicima Generalskog zbora

Dan ranije, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima družio se na Bundeku s predstavnicima Generalskog zbora.


Gradske vijesti - 2015.