clanak False

Čujem, vjerujem, vidim

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je zvučnu knjižnicu Čujem, vjerujem, vidim, namijenjenu slijepim i slabovidnim korisnicima.
05.05.2015.


Čestitavši sutrašnji rođendan upravitelju i predsjedniku Upravnog odbora Zaklade Čujem, vjerujem, vidim Mirku Hrkaču, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je zvučnu knjižnicu Čujem, vjerujem, vidim, namijenjenu slijepim i slabovidnim korisnicima te drugim osobama koje ne mogu čitati standardni crni tisak.
 
Zagrebački gradonačelnik zahvalio se Mirku Hrkaču što je mnogima omogućio da im san postane java te najavio da od upravitelja Zaklade očekuje i nove projekte koje će Grad sa zadovoljstvom podržati. I inače na svakom koraku pratimo potrebe i projekte udruga osoba sa invaliditetom, a posebno ovako vrijedne – naglasio je gradonačelnik Bandić.
 
Ovaj prostor nama stvarno toliko vrijedi, u njemu su sva događanja, knjižnica, kao i susreti mladih s invaliditetom, radionice. Također, u zadnje vrijeme, svake subote se ovdje sastaju roditelji djece s teškoćama u razvoju. Najveće mi je zadovoljstvo što mogu pomoći drugima, ali sam ne mogu, tako da bez ove potpore gradonačelnika i Grada te drugih institucija ne bi mogli ništa napraviti – rekao je upravitelj Hrkač.
 
Inače, ova knjižnica druga je takve vrste u Hrvatskoj, a Projekt njenog osnivanja Zaklada je predstavila 15. listopada prošle godine na Međunarodni dan bijelog štapa. Snimanje zvučnih knjiga započelo je 2008. godine sa zvučnom Biblijom, klasičnim teološkim knjigama, da bi se postupno područje zanimanja proširilo i na suvremenu književnost i beletristiku, na knjige zdravstvene i medicinske tematike, na društveno-humanističke znanosti i modernu poeziju. Tijekom sedam godina, postupno se povećavao broj zaposlenika, širio se i osuvremenjivao prostor za rad i snimanje, a broj snimljenih knjiga do danas se popeo na 220 naslova.

Gradske vijesti - 2015.