clanak False

Čaroban dan u Maksimiru

Mnogobrojne zagrebačke obitelji uživale su u obiteljskoj, zabavno-edukativoj manifestaciji Čaroban dan koja se održavala  u parku Maksimir.
07.06.2015.


Mnogobrojne zagrebačke obitelji uživale su u obiteljskoj manifestaciji Čaroban dan koja se održavala  u parku Maksimir.

Ovom jedinstvenom događaju, čiji je cilj privući što veći broj obitelji u Park, kako bi svoje slobodno vrijeme proveli aktivno u prirodi, pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Želim da u Zagrebu svaki dan bude čaroban, da se mame i tate posvete djeci par sati dnevno jer će im se to kasnije vratiti s kamatama. Toplina i bliskost među obitelji se nikako ne može nadoknaditi, rekao je gradonačelnik te zajedno s kreatoricom Čarobnog dana Barbarom Novak razrezao i podijelio rođendansku tortu manifestacije.

Svi posjetitelji ove nezaboravne priredbe, osim u Zoološkom vrtu, mogli su uživati u bogatom cjelodnevnom zabavnom programu s brojnim izvođačima, besplatnim radionicama, od plesnih i slikarskih do sportskih i kreativnih sadržaja te ambijentu čarobnog parka koji je bio ispunjen smijehom i radošću naših najmlađih sugrađana.

Uz zabavno-edukativni karakter, Čarobni dan ima i humanitarni karakter pa će se tako pomoći onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Naime, kroz cijelu školsku 15./16. godinu, uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera, više od 100 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju.
 


Gradske vijesti - 2015.