clanak False

Bećarska pressica Šime Jovanovca

Koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, pjevač Šima Jovanovac obilježit će 50. godina glazbene karijere.
29.09.2015.

Velikim koncertom 28. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, pjevač i skladatelj Šima Jovanovac obilježit će 50. godina glazbene karijere, čulo se na današnjoj bećarskoj presici  održanoj ispred dvorane Vatroslav Lisinski.

Hvala ti od srca što promičeš tamburicu i prekrasnu slavonsku glazbu, ne samo Zagrebu i Hrvatskoj, nego diljem svijeta. Ti si vješt meštar u skladanju izvorne slavonske glazbe i čuvanju hrvatske tradicijske glazbe i kulture, rekao je gradonačelnik Bandić.

Bit će to najveći skup bećara u Zagrebu, u ovoj prekrasnoj dvorani, naglasio je Šima Jovanovac, zahvalivši gradonačelniku na podršci, kao i svojoj publici koja ga je pratila kroz 50 godina njegova stvaranja.

Na koncertu će, uz Šimu Jovanovca, nastupiti i Tomislav Bralić i Klapa Intrade, Krunoslav Kićo Slabinac, Najbolji hrvatski tamburaši, Cecilija, te gosti iznenađenja.

 

Gradske vijesti - 2015.