clanak False

7. štruklijada u Zaboku

U subotu, 23. svibnja, vlak iz Zagreba za 7. štruklijadu u Zaboku kreće u 14,04 h, a vraća se iz Zaboka u 19,27 h, s time da je cijena karte smanjena za 50%.
20.05.2015.

U subotu, 23. svibnja, vlak iz Zagreba za 7. štruklijadu u Zaboku kreće u 14,04 h, a vraća se iz Zaboka u 19,27 h, s time da je cijena karte smanjena za 50%, najavila je na direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar na konferenciji za novinare održanoj u prostoru Udruge Zagorje u srcu.
Program ove jedinstvene manifestacije u pripremanju zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra – Štruklijade, koja počinje u 15,00 sati na Trgu Ksavera Gjalskog, predstavili su i župan Željko Kolar te stručna suradnica za turizam Ana Pavić, a konferenciji je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Osim glavnog događanja – 7. štruklijade u 15,00 sati, u okviru manifestacije održat će se promotivna biciklijada u 13,30 sati, kojom se najavljuje završetak projekta Mreža rekreativno-turističkih biciklističkih ruta na području Krapinsko-zagorske županije, a u 18,00 sati na Zivtovom trgu posjetitelje očekuje zabava uz Zagorca – balon na vrući zrak.
Također, od 16. do 31. svibnja, u 16 restorana odvijat će se promotivna akcija 50% popusta na zagorske štrukle (popis restorana nalazi se na web stranici www.struklijada.com.hr), a ove godine za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeće se 22 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica.

Drago mi je da su kolega Kolar i Krapinsko-zagorska županija prepoznali važnost promocije štrukli i drugih tradicionalnih proizvoda te na taj način, kroz razne manifestacije, privlače goste i promoviraju svoj kraj, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da su Zagreb i Krapinsko-zagorska županija susjedi koje dijeli samo Medvednica. Uskoro krećemo s gradnjom žičare do Vidikovca, a nakon toga do Bistre šro znači da ćemo biti još bolje povezani, a kada jednog dana napravimo luknju kroz Medvednicu, bit ćemo još puno bliže.

Župan Kolar istaknuo je da su Zagrepčani njihovi najbrojniji i najbolji gosti, a zagrebački gradonačelnik prijatelj Zagorja, što svojim gestama pokazuje već dugi niz godina. Za ovogodišnju manifestaciju će biti priređeno oko 10.000 štrukli, a u sklopu programa će se predstaviti i ostali OPG-ovci s raznim drugih tradicionalnim jelima i proizvodima, rekao je župan, napomenuvši da Županija i dalje radi na zaštiti štrukli kao autohtonog proizvoda.

 


Gradske vijesti - 2015.