clanak False

6. međunarodno natjecanje mladih dirigenata

Međunarodno natjecanje mladih dirigenata Lovro von Matačić, predstavljeno je na konferenciji za novinare u KD Vatroslava Lisinskog.
17.09.2015.

Međunarodno natjecanje mladih dirigenata Lovro von Matačić, što će se održati od 5. do 11. listopada, predstavljeno je na konferenciji za novinare u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Uz zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba Vesnu Kusin i ministra kulture Republike Hrvatske Berislava Šipuša, okupljene su pozdravili i ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Josip Nalis, ravnatelj Zagrebacke filharmonije Mirko Boch, predsjednik Ocjenjivačkog suda Natjecanja Nikša Bareza te predsjednik Skupštine Fonda Frano Parać.

Prestižno natjecanje održava se šesti put u organizaciji Fonda Lovro i Lilly Matačić, uz partnere Zagrebačku filharmoniju i Koncertnu direkciju Zagreb te Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Uz dosad rekordan broj prijava iz preko 40 zemalja svijeta, ovogodišnje natjecanje obilježit će i 30. godišnjica smrti maestra Lovre von Matačića. Tim povodom, u predvorju KD Lisinski bit će postavljena i izložba o njegovom životu i radu, autorice Eve Sedak.
 

Gradske vijesti - 2015.