clanak False

5. obljetnica rada Cjelodnevnog boravka Doma za starije osobe sv. Josip Zagreb

U Novinarskom domu danas je prigodnom svečanosti obilježena 5. obljetnica rada Cjelodnevnog boravka Doma za starije osobe sv. Josip Zagreb.
24.09.2015.

 

Drago mi je da već pet godina u okviru Doma za starije osobe sv. Josip Zagreb djeluje Cjelodnevni boravak za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti  i drugih oblika demencije, jer mi moramo brinuti o našim starijim i nemoćnim sugrađanima, to je naša dužnost, a i sve nas čekaju ti dani, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti proslave 5. obljetnice rada.

Grad Zagreb prednjači u skrbi za svoje starije sugrađane i na tome ćemo i ubuduće inzistirati. Ovaj Cjelodnevni boravak bitan je zbog toga što rasterećuje pritisak na domove umirovljenika, ali i zbog toga što obitelji oboljelih mogu normalno funkcionirati, a oboljeli u Boravku imaju kompletnu skrb i osjećaj obiteljskog okruženja, dodao je gradonačelnik.

Ravnateljica Doma sv. Josip Zagreb Ljiljana Vrbić napomenula je da je inicijativa za Cjelodnevni boravak došla od građana Stenjevca i Vrapča koji su se s idejom obratili gradonačelniku. Prepoznavši ideju, gradonačelnik je reagirao i nakon toga su osigurana sredstva i  krenulo se u realizaciju Projekta. Adaptiran je i prilagođen objekt u Bolničkoj 1 i ovo je prva ustanova ove vrste u Zagrebu, istaknula je ravnateljica.

Naš Cjelodnevni boravak, osim što brine o osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti  i drugih oblika demencije, ima kuhinju u kojoj se spremaju topli obroci i za starije sugrađane koji ih ne mogu pripremati. Mi želimo oboljelim korisnicima pružiti toplinu doma, očuvati im dostojanstvo i poboljšati kvalitetu življenja, a obiteljima oboljelih omogućiti što normalnije funkcioniranje, dodala je ravnateljica Vrbić.
 


Gradske vijesti - 2015.