clanak False

15. dani Orisa

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog jubilarne, 15. po redu, Dane Orisa.
17.10.2015.

Na poziv predsjednika Oris Kuće arhitekture Andrije Rusana, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog jubilarne, 15. po redu, Dane Orisa.

Kao gradonačelnik, ponosan sam što već godinama Grad Zagreb ugošćuje renomirane predstavnike iz svijeta arhitekture, tako da zagrebačka, hrvatska i regionalna stručna javnost može uživati u najvećem arhitektonskom događaju u ovom dijelu Europe, stvarajući okruženje usmjereno ka izvrsnosti i poticajno za inovacije, 'pametno' stvaranje i postizanje održivosti prostora oko nas, naglasio je zagrebački gradonačelnik.

Manifestacija Dani Orisa dvodnevni je arhitektonski simpozij s predavanjima istaknutih internacionalnih i lokalnih arhitekata. Tako će danas i sutra, u KD Lisinski predavati globalno eksponirani svjetski arhitekti, a do sada je sudjelovalo ukupno više od 200 predavača iz cijeloga svijeta. Kako se čulo, u svakom izdanju Dana Orisa teži se ravnoteži između etabliranih i nadolazećih autora kao što se nastoji postići i generacijsku i konceptualnu raznolikost predavača.
 

Gradske vijesti - 2015.