clanak False

Svjetski dan kretanja

10.05.2021.
Prigodno predstavljanje  parka u Ulici Božidara Magovca (zapadno od „Mamutice“)i  hodačke staze u parku Vjekoslava Majera

Na Svjetski dan kretanja, 10. svibnja 2021. u 11.15 sati, u okviru projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pročelnik  Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, doc. dr. sc. Vjekoslav Jeleč, dr.med., u ime zamjenice gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević u suradnji s  Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ prigodno je predstavio hodačku stazu u parku Vjekoslava Majera i park u Ul. Božidara Magovca uređene u okviru projekta Živjeti zdravo u gradu Zagrebu.
 
Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao krovna javnozdravstvena ustanova, provodi Nacionalni program promicanja zdravlja Živjeti zdravo, u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo. Na temelju nacionalnog programa nastao je projekt Živjeti zdravo, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) i traje od 2016. do 2022. godine. Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ od početka realizacije projekta redovito provodi sve projektne aktivnosti na području Grada Zagreba.
 
U okviru projekta Živjeti zdravo osigurana je nabava jednoobraznih setova opreme za uređenje jedne hodačke staze i jednog parka  u svakoj županiji Republike Hrvatske  s ciljem stvaranja okruženja koja potiču redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću kako bismo istu učinili dostupnijom osobama svih dobnih skupina. Otvorenje uređenog parka Ulici Božidara Magovca (zapadno od „Mamutice“ )i  hodačke staze u parku Vjekoslava Majera, građanima Grada Zagreba omogućit će aktivnu provedbu slobodnog vremena na otvorenom kako bi očuvali i unaprijedili vlastito zdravlje kao i zdravlje obitelji i zajednice općenito.

Aktivnosti Volonteri u parku, Ulica Božidara Magovca (zapadno od „Mamutice“) tijekom godine će provoditi Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ prema rasporedu koji će biti javno objavljen s ciljem usvajanja navike aktivnog provođenja slobodnog vremena na otvorenom u djece ali i obitelji, poticanja prosocijalnog ponašanja kroz promicanje socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju i međugeneracijske solidarnosti te očuvanja životne okoline.

Pozivamo građane da se priključe ovim aktivnostima te se informiraju o svim događanjima u županijama na interaktivnoj karti https://zivjetizdravo.eu/events/event/, službenoj web stranici projekta Živjeti zdravo www.zivjetizdravo.eu te na stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ www.stampar.hr.
 
 
 
 

Aktualnosti/događanja