Sirana Šestak je mala obiteljska proizvodnja sira s dugom tradicijom.
„Od prvoga dana trudimo se ponuditi nešto najbolje, nešto vrhunski, zato u samom procesu proizvodnje koristimo domaće mlijeko iz kojega ništa ne oduzimamo niti dodajemo", poručuju iz sirane Šestak.
Četiri vrste sira Sirane Šestak ocijenjeno je ocjenom izuzetan te im je dodijeljena oznaka kvalitete „Plavi ceker“, a to su sljedeći sirevi:
- Polutvrdi sir - koji najmanje zrije 90 dana u kontroliranim uvjetima, fine je arome i lijepe žućkaste boje, a vanjska kora nije ničime premazana.
- Polutvrdi sir s dodatkom kima
- Polutvrdi sir s dodatkom zelenog papra.
Polutvrdi sir s dodatkom kima i polutvrdi sir s dodatkom zelenog papra su po recepturi istovjetni polutvrdom siru, a različiti začini koji su im dodani u procesu proizvodnje daju im odgovarajuće posebne arome.
- Kuhani sir dimljeni - proizveden tradicionalno sa alkoholnim octom i soli kako su radili naši stari. Dim daje specifičan okus i miris samome siru.
Svi sirevi se lijepo sljubljuju s jelima i vinima.