clanak False

OPG Car Stjepan

01.03.2022.
OPG CAR STJEPAN je malo poljoprivredno gospodarstvo u Vrbovcu koje se bavi ekološkim uzgojem mješovitog voća i preradom voća u pasterizirane matične sokove i voćna vina.
Obitelj Car započela se ozbiljnije baviti voćarstvom, ali na ekonomski održiv način tako da su proširili voćnjak na oko 1 hektar te prešli na ekološki uzgoj. Uz sufinanciranje Zagrebačke županije izgradili su u pomoćnom dvorišnom objektu postrojenje za preradu jezgričavog i koštunjičavog voća u prirodne sokove bez ikakvih dodataka i voćna vina od aronije i jabuka koja imaju izrazito zdravstvena svojstva. U proizvodnju imaju uveden kontrolni sustav HACCP čime je osigurana zdravstvena sigurnost i sljedivost EU normi.  Proizvode prodaju u Zagrebu u manjim trgovinama zdrave hrane, a dobivena oznaka Grada Zagreba "Plavi ceker" za visoku kvalitetu sokova i vina bitno pridonosi vidljivosti proizvoda OPG CAR.
Uzgoj voća nije plantažni već klasični s navodnjavanjem kap po kap, a u izgradnji je i kompjuterom vođeno orošavanje kao zaštita od proljetnog mraza. Radi smanjenja troškova električne energije OPG ima i fotonaponsku elektranu snage 7,5 kW te vlastite bunare za navodnjavanje.