clanak False

Održavanje webinara BISER MUDROSTI

14.01.2022.
Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice, 15. siječnja 2022. godine i Tjednu prevencije raka vrata maternice, 17. - 23. siječnja 2022., udruga Sve za nju organizira webinar BISER MUDROSTI - ZAJEDNO PROTV BOLESTI I PREDRASUDA.

U fokusu webinara je prevencija raka vrata maternice i drugih bolesti koje uzrokuje infekcija HPV-om. Također, govorit će se o i tome kako postići cilj koji postavlja WHO u Strategiji za eliminaciju Raka vrata maternice 90-70-90 u cijepljenju, odazivu na probir, ranom otkrivanju i liječenju.

Na otvorena pitanja uloge cijepljenja u prevenciji, je li eliminacija raka vrata maternice mit ili realna budućnost, jesu li bolesnice stigmatizirane, je li smanjivanje predrasuda dio rješenja u unaprjeđenju prevencije te kako educirati mlade, odgovaraju u panel diskusiji predstavnici institucija i stručnjaci iz različitih područja:


Tatjana Nemeth Blažić
Mirela Šentija Knežević
Nina Milutin Gašperov
Maja Erceg Tušek
Lana Jurčević
Dražan Butorac
Bruno Šimleša
Marko Gangur

i predstavnica bolesnica
Gordana Di Nuzzo.

Voditeljica panela:
Ljiljana Vukota

Webinar će se održati u srijedu, 19.01.2022. s početkom u 18.00 sati

​Registracije na: https://us06web.zoom.us/webinar/register/4816420193156/WN_zjPoWoeoS16GbG5s9AzlXA?fbclid=IwAR29B3Bu7ywK_YXUDsS7ieLmLgHaYJZsTON7HcNyW5crFN1ceay-bie20Pg Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU u svom predanom radu pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka. Udruzi se za pomoć mogu obratiti i članovi obitelji. Temeljni ciljevi Udruge su pružanje infomacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije.

Udruga Sve za nju organizira trajnu, sustavnu, informacijsku i stručnu psihosocijalnu skrb ženama oboljelima od raka i njihovim obiteljima, samostalno i u suradnji s drugim organizacijama i institucijama osmišljava i provodi preventivne i edukativne akcije i javnozdravstvene kampanje te provodi aktivnosti usmjerene na promjene politika u području poboljšavanja liječenja, prava oboljelih i psihosocijalne skrbi.

 

Aktualnosti/događanja