clanak False

Održan Back Together na Zrinjevcu

10.06.2024.

Održan Beck Together na Zrinjevcu

U subotu, 8. lipnja 2024. godine u Parku Zrinjevac održan je Back Together summit, koji je pružio niz zanimljivih panel rasprava, radionica i predavanja s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti zdravlja, kao i korisne besplatne zdravstvene preglede.

Nakon što su proteklih godina zdravstvenu komunikaciju doveli u fokus javnosti, dr. Natko Beck i Tajana Beck i ove godine okupili su brojne renomirane stručnjake iz područja medicine, znanosti i komunikacija na novom izdanju Back Together Summita.

Uz podršku Grada Zagreba, Specijalne bolnice za plućne bolesti te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, sunčana subota na Zrinjevcu poslužila je kao sjajna kulisa za brigu o zdravlju, a da posjetiteljima lakše prođe vrijeme čekanja na pregled pobrinuo se Big band Hrvatske liječničke komore koji je svirao jazz standarde u punom sastavu od čak 21 člana, sve redom liječnika specijalista. Uz to, na pozornici paviljona izmjenjivao se i zanimljiv edukativni sadržaj od kave s endokrinologom do ideja za zdravi ručak, prevencije udisanja stranog tijela kod male djece te vježbi za zdrav početak dana.

Osim zanimljivih panela, na kojima smo iz prve ruke saznali mnoštvo informacija vezanih uz najnovije tehnike liječenja u korak s trendovima, summit je ponudio i mogućnost besplatnog pregleda srca, UZV štitnjače i karotida, oftalmološkog pregleda, psiholoških savjetovanja i mnoštvo drugih zdravstvenih sadržaja. Naši su stručnjaci brojnim zainteresiranim građanima pružili savjetovanja o pravilnoj prehrani, primjerenoj tjelesnoj aktivnosti, uz analizu tjelesne mase, pomoći u prestanku pušenja te podijelili promotivne materijale o uslugama koje pruža Zavod. Zainteresirane su sugrađanke također imale priliku obaviti besplatan mamografski pregled. Specijalna bolnica za plućne bolesti zainteresiranim građanima radila je i alergološka testiranja i savjetovanja.

Izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, mr. sc. Lora Vidović, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba otvorila je ovo iznimno javnozdravstveno događanje naglasivši kako su inicijative poput ove, koje promiču zdravstvenu pismenost i pristup kvalitetnim informacijama o zdravlju iznimno važne za zajednicu.

"Posebno nam je drago što smo dijelom današnjeg događanja jer Grad Zagreb svakako podržava stvaranje dostupnijeg okruženja za komunikaciju brojnih tema o zdravlju i podizanje zdravstvene pismenosti kako bi se, posljedično, utjecalo na očuvanje i unapređenje zdravlja te povećanje kvalitete života. Mnoštvo organiziranih današnjih besplatnih pregleda i mogućnost savjetovanja svakako su potvrda toga i korak u pravom smjeru. U Gradu Zagrebu podržavamo poticanje naših sugrađanki i sugrađana na usvajanje zdravih navika i stilova života, a kroz ovu inicijativu želja nam je dodatno približiti važnost aktivne brige o zdravlju svakog pojedinca te osigurati da svaki građanin ima pristup kvalitetnim informacijama i zdravstvenoj skrbi, kako bi bio osnažen za donošenje informiranih odluka o vlastitom zdravlju", u svom prigodnom obraćanju istaknula je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, mr. sc. Lora Vidović, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Aktualnosti/događanja