clanak False

Dan narcisa 2023.

23.03.2023.
Akcija Dan narcisa upozorava na važnost prevencije jedne od najčešćih smrtonosnih bolesti u žena – raka dojke te je važno osvijestiti građane o načinima prevencije i kako možemo očuvati svoje zdravlje.
 
Hrvatska liga protiv raka, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suorganizaciji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te uz podršku partnera, u subotu, 25. ožujka 2023., u vremenu od 10.00 do 13.00  sati na Trgu bana Josipa Jelačića organizira javnozdravstvenu akciju „Dan narcisa“.
 
Pozivaju se građani da se pridruže 27. Danu narcisa gdje će uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa moći saznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke.
 
U sklopu 27. Dana narcisa na Trgu bana Josipa Jelačića bit će postavljen i mobilni mamograf u kojem će žene imati jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda.
 

Budući da se na mamografiju ne može doći nenaručeno, na Trgu će obaviti mamografiju već unaprijed naručene pacijentice, u dobi od 40 godina i starije, koje u posljednje dvije godine nisu napravile mamografski pregled. Naručiti se mogu na broj telefona 01/4696 309, u petak, 24. ožujka, u vremenu od 9 - 12 sati.
 
Sve ostale zainteresirane sugrađanke mogu dobiti informacije i kontakte za preventivne mamografske preglede te o načinu uključivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke.


Aktualnosti/događanja