clanak False

Zamjenik Korlaet otvorio konferenciju ''Novo lice urbane sigurnosti''

17.05.2024.
U Starogradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet otvorio je konferenciju ''Novo lice urbane sigurnosti'', čiji su organizatori Grad Zagreb i Hrvatski generalski zbor. Cilj konferencije je potaknuti raspravu o trenutnoj situaciji u svijetu i o potrebi jačanja obrambene sigurnosti.

Zamjenik Korlaet kazao je kako je ovo prva u nizu konferencija koje će se održati, a obuhvatit će u svom djelokrugu teme sigurnosti i pomoći u kriznim situacijama. Pohvalio je inicijativu Hrvatskog generalskog zbora koji je gradonačelniku Tomaševiću prezentirao ovaj program i ideje u suradnji s Gradom Zagrebom.

''Podsjetit ću da se Zagreb proteklih godina susretao s raznim sigurnosnim izazovima, dvama potresima, pokušajem atentata, padom bespilotne letjelice, migrantskom krizom, velikim nevremenom i drugim  manjim nedaćama. Moramo znati kako najbolje reagirati u kriznim situacijama. S nama su brojni pripadnici civilne zaštite iz svih njezinih rodova, što mi je jako drago jer kao načelnik stožera civilne zaštite mislim da postoji još prostora za napredak u internoj komunikaciji.'', dodao je zamjenik.

''Smatram da će današnji govornici ponuditi prijedloge i rješenja za bolju komunikaciju i pomoć, kao i načine samozaštite svakog građanina Zagreba'', zaključio je predsjednik HGZ-a Marinko Krešić.

Konferencija će obuhvatiti panel rasprave kroz koje će se pokušati odgovoriti na brojna pitanja: Kako zaštititi životnu okolinu od prirodnih i tehnoloških katastrofa? Kako ojačati socijalnu koheziju, solidarnost i uključivost građana u pružanju pomoći u kriznoj situaciji? Kako osigurati dostupna sigurna javna mjesta, siguran promet, dostupnost energenata, i sl. resursa? Kako se suprotstaviti radikalnim pojavama i ekstremizmu u kriznoj situaciji?

Gradske vijesti