clanak False

Zamjenica Dolenec otvorila konferenciju ''Tim oko djeteta - inkluzivna kultura dječjih vrtića''

15.05.2024.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec otvorila je stručno – znanstveni skup ''Tim oko djeteta – inkluzivna kultura dječjih vrtića'', koji se odvija u sklopu manifestacije ''25. dani dječjih vrtića Grada Zagreba''.

Skup je nizom panel rasprava okupio najbolje domaće i strane stručnjake s područja predškolskog obrazovanja, s ciljem razmjene znanja i iskustava u radu s djecom s poteškoćama i primjene istih u svakodnevnoj praksi.

Pozdravivši prisutne, zamjenica Dolenec kazala je kako je tema predškolskog odgoja jedna od ključnih tema Gradske uprave, a konačan cilj je univerzalna dostupnost gradskih vrtića.
''Grad Zagreb je nedavno od Europske komisije dobio zlatnu nagradu za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti 2024., za svoj doprinos razvijanju vrijednosti jednakosti i nediskriminacije. Fokus ovog stručnog skupa tiče se izravno teme inkluzije – rani predškolski odgoj, obrazovanje i rad s djecom s poteškoćama, a navedeno traži multisektorski pristup i ranu intervenciju u radu s najmlađim uzrastom.'', dodala je.

Navela je i  kako Grad i nadležni gradski ured kontinuirano sve ovo vrijeme ulažu napore u poboljšavanje radnih uvjeta i širenje kapaciteta gradskih vrtića. ''Za kvalitetu obrazovnog procesa najvažniji su ljudi, a ulaganje u razvijanje njihovih znanja i vještina mora biti od velike važnosti.

Podsjećamo kako se manifestacija „25. dani dječjih vrtića Grada Zagreba“ održava se od 13. do 19. svibnja pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a u organizaciji Grada Zagreba, dječjih vrtića Grada Zagreba i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Gradske vijesti