clanak False

Ugovori za umanjenu kakvoću življenja

Grad Zagreb nastavlja sa sklapanjem ugovora s podnositeljima zahtjeva koji su stekli pravo na novčanu pomoć za umanjenu kakvoću življenja na području Jakuševec, Hrelić i Mičevec.
05.04.2017.
Grad Zagreb nastavlja sklapati ugovore s podnositeljima zahtjeva koji su stekli pravo na novčanu pomoć za umanjenu kakvoću življenja na području mjesnih odbora Jakuševec, Hrelić i Mičevec.

U Mjesnome odboru Mičevec, Vatrogasnome domu Jakuševec te Mjesnome odboru Hrelić danas i sutra se potpisuju ugovori o dodjeli novčane naknade za 2017.
Ugovori se potpisuju na temelju Zaključka o utvrđivanju iznosa dijela pojedinačne novčane naknade za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec.

Mi samo izvršavamo obveze prema ovim ljudima, komentirao je gradonačelnik i zahvalio sugrađanima na strpljenju.

Kako se čulo, u proceduri je prijedlog izmjene Zaključka iz 2014. , a kojim bi se žiteljima Hrelića, Jakuševca i Mičevca, i to po pravednijim kriterijima, omogućilo ostvarivanje pripadajućih prava. Donošenjem novog Zaključka 2017. bi se stekli uvjeti za proširenje broja stanovnika koji ostvaruju pravo na novčanu naknadu. Prema novom prijedlogu, definicija obitelji bi se promijenila, a broj njezinih članova bi se proširio te bi se uveo kriterij boravišta. Također, kao granica za ostvarivanje prava na novčanu naknadu u novome Zaključku se predlaže 1975. godina. 

U ova dva dana sa stanovnicima Jakuševca, Mičevca i Hrelića će se potpisati 1 563 ugovora .

Gradske vijesti - 2017.