clanak False

Svjetski dan bolesnika

Zajedničkom molitvom u bolničkoj kapelici Blažene djevice Marije u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, obilježen je Svjetski dan bolesnika. Molitvi je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić.
10.02.2017.

Zajedničkom molitvom u bolničkoj kapelici Blažene Djevice Marije u Kliničkoj bolnici Sveti Duh obilježen  je Svjetski dan bolesnika. Molitvi su uz gradonačelnika Milana Bandića prisustvovali i brojni pacijenti te bolnički zaposlenici, a predvodio ju je fra Martin Jaković, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog.

Danas trebamo zazvati blagoslov na bolesnike kako bi što brže ozdravili i vratili se svojim kućama, ali i na sve one koji o bolesnicima skrbe, rekao je zagrebački gradonačelnik te zaključio: Jadan je čovjek koji u svome srcu nema mjesta za drugog čovjeka!

Ravnatelj Kliničke Bolnice Sveti Duh Mladen Bušić je naglasio kako na godišnjoj bazi kroz ovu bolnicu ambulantno prođe oko 420.000 pacijenata, dok ih se 25.000 liječi stacionarno. Svi sudionici zdravstvenog sustava svakodnevno ulažu velike napore kako bi se ostvarila sva prava pacijenata, rekao je Bušić.

Svjetski dan bolesnika se obilježava 11. veljače, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. prije 25 godina kako bi se o potrebama i pravima bolesnika senzibilizirala javnost te kako bi im se osigurali najbolji uvjeti liječenja i njege. Ove godine Dan se obilježava uz poruku sv. oca Franje: Velika mi djela učini Svesilni (Lk 1, 49).

Gradske vijesti - 2017.