clanak False

Spomenik o. Vjenceslavu Mihetecu

U okviru obilježavanja druge obljetnice smrti, na Bukovcu je otkriven spomenik o. Vjenceslavu Mihetecu, članu Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa i dugogodišnjem remetskom župniku.   
11.02.2017.

U okviru obilježavanja druge obljetnice smrti o. Vjenceslava Miheteca, gradonačelnik Milan Bandić danas je, u društvu s nećacima oca Vjenceslava, na Bukovcu otkrio spomenik članu Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, upravitelju svetišta Uznesenja bl. Djevice Marije u Remetama i dugogodišnjem remetskom župniku – ocu Vjenceslavu.

Uz brojne mještane, svečanosti otkrivanja spomenika prisustvovao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, provincijal karmelićanskog reda Srećko Rimac, inicijator ideje Željko Rusan i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić.

Otac Vjenceslav bio je krasan čovjek koji je živio crkvu i vjeru i koji je za sebe znao reći da ga je Bog odabrao za to da se posveti i daje ljudima, a ujedno je bio i čovjek koji je jako dobro poznavao našu povijest i baštinu, naglasio je gradonačelnik Bandić. Možete biti ponosni što ste imali priliku živjeti s njim, dodao je gradonačelnik, najavivši da će za otprilike mjesec dana i trg na Bukovcu nositi ime oca Vjenceslava.
 

Gradske vijesti - 2017.