clanak False

Sastanak s ravnateljicama i ravnateljima gradskih muzeja

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se u Gradskoj upravi s ravnateljicama i ravnateljima svih 11 gradskih muzeja.
06.04.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se u Gradskoj upravi s ravnateljicama i ravnateljima svih 11 gradskih muzeja.

Na sastanku se razgovaralo o projektima zagrebačkih muzeja koji su u tijeku. Riječ je o Etnografskom, Prirodoslovnom, Tehničkom i Muzeju za umjetnost i obrt koji će obnoviti muzejske komplekse, a financiraju se sa sredstvima iz Strukturnih i investicijskih fondova Europske unije. Tako će Muzej za umjetnost i obrt urediti palaču Gvozdanović u Visokoj ulici na Gornjem gradu.

Pokušali smo rezimirati sve što je učinjeno na području muzejske djelatnosti, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin istaknuvši kako je pred finišom izrada projekte dokumentacije za veliki depo za čuvanje i pohranu muzejske građe.
U zgradama koje nisu građene za muzeje nalazi se previše umjetnina, koje ćemo pohraniti u depo u Sesvetama, rekla je zamjenica Kusin.

Budući da se posjet djece iz udaljenijih škola do gradskih muzeja pokazao kao veliki problem, najavljeno je uvođenje autobusa koji će prevoziti djecu osnovnih i srednjih škola do pojedinih muzeja. Tako će se za desetak dana sve škole moći prijaviti za vožnju do muzeja na određene programe.

Zagrebački muzeji odlično funkcioniraju ali i traže dodatnu potporu Turističke zajednice grada Zagreba, pogotovo sada kada turizam u Zagrebu enormno raste, istaknula je zamjenica Kusin dodavši kako je potrebno da se još više uključe u promociju njihove djelatnosti i njihovih značajnih izložaba.

Ovo je prvi put u povijesti da gradonačelnik prima sve ravnatelja muzeja grada Zagreba. Zahvaljujemo na pozivu, s Gradom Zagrebom imamo izvrsnu suradnju, rekao je ravnatelj Muzeja za Umjetnost i obrt Miroslav Gašparović te je naglasio kako je bitno da se određeni segmenti suradnje između kulturnih institucija i obrazovanja poboljšaju.
Smatramo da postoji prostor za poboljšanje suradnje radi temeljne edukacije naših mladih generacija.

Također je istaknuo važnost suradnje s Turističkom zajednicom, navodeći primjere gradova koji su postigli odličan uspjeh upravo u tom segmentu, zaključivši da se na obostranu korist mogu postići puno bolji rezultati.
 

Gradske vijesti - 2017.