clanak False

Poziv građanima na obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja 5. listopada 2024.

17.09.2024.
U subotu 5. listopada u vremenu od 10,00 do 18,00 sati na Europskom trgu u Zagrebu u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje održat će se manifestacija Međunarodni dan zaštite životinja.
Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se u cijelom svijetu 4. listopada, na blagdan sv. Franje Asiškog, zaštitnika životinja. Prvi put obilježen je 1931. godine tijekom konvencije ekologa u Firenzi koji su željeli upozoriti na ugrožene vrste životinja. Ubrzo je prerastao u događaj posvećen svim životinjama i kao poticaj ljudima za razmišljanje o tome kako se odnose prema životinjama.
U sklopu događanja, udruge koje skrbe o životinjama i promoviraju udomljavanje predstavit će svoj rad i štićenike, a zainteresirani posjetitelji moći će se informirati na koje sve načine pomoći životinjama. Na Europskom trgu bit će smješten vege kutak s klupama i suncobranima kako bi se posjetitelji mogli duže zadržati u druženju s predstavnicima udruga.
Štićenici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba tražit će svoj dom šetnjom s volonterima na području događaja, a najmlađi štićenici će čekati ruke za maženje unutar psećeg kutka. Posjetitelji će dobiti edukativne materijale, a cijeli događaj imat će za cilj edukaciju o udomljavanju životinja naspram njihove kupnje, promociju mikročipiranja životinja i kastraciju kao važnu pomoć životinjama.
Građani će moći saznati kako dobro brinuti o mački ili psu, kako i zašto udomiti životinju, zašto se potpisuje ugovor o udomljavanju te o čemu sve treba promisliti prije donošenja odluke o udomljavanju. Moći će doznati i kako pomoći napuštenim životinjama kada nemamo uvjete za udomljavanje te se informirati o divljim životinjama i okruženju u kojem one žive.
Ovim putem pozivamo sve građane da u subotu 5. listopada dođu na Europski trg i obilježe Međunarodni dan zaštite životinja gdje ih očekuju mnoge zanimljivosti vezane za životinje

Aktualnosti