clanak False

Javni poziv za iskaz interesa za provedbu subvencioniranog postupka sterilizacije vlasničkih pasa na području Grada Zagreba za 2024.

12.09.2024.
Na temelju članka 60. stavka 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 23/16, 2/18, 23/18, 3/20, 3/21, 11/21 - pročišćeni tekst i 16/22) i glave IV. točke 7. Programa kontrole populacije napuštenih pasa u Gradu Zagrebu (Službeni glasnik Grada Zagreba 8/23), Grad Zagreb objavljuje:
 
 
Javni poziv za iskaz interesa za provedbu subvencioniranog
postupka sterilizacije vlasničkih pasa na području Grada Zagreba za 2024.
 
 
PREDMET JAVNOG POZIVA
Predmet ovog javnog poziva je prikupljanje prijava veterinarskih organizacija i veterinarskih praksi zainteresiranih za sudjelovanje u provedbi subvencioniranog postupka sterilizacije vlasničkih pasa na području Grada Zagreba za 2024.
 
IZNOS OSIGURANIH SREDSTAVA
Za provedbu subvencioniranog postupka sterilizacije vlasničkih pasa na području Grada Zagreba za 2024. u Proračunu Grada Zagreba za 2024. osigurano je 15.000,00 eura.
Zahvat sterilizacije/kastracije pasa sufinancira se u iznosu od:
  • 75,00 eura za sterilizaciju/kastraciju ženke psa,
  • 50,00 eura za sterilizaciju/kastraciju mužjaka.
Ovim pozivom sufinancira se isključivo zahvat sterilizacije/kastracije pasa, bez drugih mogućih pretraga ili zahvata koje snosi vlasnik/posjednik.
 
Subvencioniranje trajne sterilizacije vlasničkih pasa provodit će se do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.12.2024.
 
TKO SE MOŽE PRIJAVITI
Prijaviti se mogu veterinarske organizacije (veterinarske ambulante, veterinarske stanice, veterinarske bolnice, veterinarske klinike) i veterinarske prakse upisane u upisnike Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane s adresom na području Grada Zagreba.
 
SADRŽAJ I NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE
U prijavi je potrebno iskazati interes za sudjelovanjem u provedbi subvencioniranog postupka sterilizacije vlasničkih pasa na području Grada Zagreba za 2024., obavljanjem zahvata sterilizacije/kastracije pasa vlasnika s prebivalištem na području Grada Zagreba uz subvenciju cijene.
 
Prijavitelji u prijavi trebaju navesti:
- popis lokacije/-a na kojima bi se obavljala sterilizacija,
- punu cijenu sterilizacije/kastracije ženke psa iskazanu prema prosječnoj masi životinje: do 10 kg, do 25 kg, do 50 kg i cijenu za životinje teže od 50 kg,
- punu cijenu sterilizacije/kastracije mužjaka iskazanu prema prosječnoj masi životinje: do 10 kg, do 25 kg, do 50 kg i cijenu za životinje teže od 50 kg.
 
Uz prijavu se prilaže potvrda nadležne porezne uprave o nepostojanju duga prema državnom proračunu, ne starija od 30 dana od dana objave Javnog poziva.
 
Prijava treba biti vlastoručno potpisana od ovlaštene osobe i ovjerena pečatom.
Prijava se dostavlja u zatvorenoj omotnici s naznakom "JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA PROVEDBU SUBVENCIONIRANOG POSTUPKA STERILIZACIJE VLASNIČKIH PASA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA ZA 2024.“ i to poštom preporučeno ili neposredno u pisarnicu gradske uprave na adresu:
 
GRAD ZAGREB
Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje
Sektor za poljoprivredu, šumarstvo i lovstvo
Avenija Dubrovnik 12, 10020 Zagreb
 
 
Javni poziv objavljuje se na mrežnoj stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr i bit će otvoren do 20.09. 2024. godine.
 
 
Sva pitanja u vezi s Javnim pozivom tijekom trajanja poziva mogu se poslati na e-mail: geos@zagreb.hr najkasnije 5 dana prije isteka roka za predaju prijava na Javni poziv (u tekstu e-maila napomenuti da je pitanje u vezi s Javnim pozivom za iskaz interesa za sudjelovanje u provedbi subvencioniranog postupka sterilizacije vlasničkih pasa na području Grada Zagreba za 2024).
 
RAZMATRANJE PRIJAVA I SKLAPANJE UGOVORA
 
Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje (dalje u tekstu: Ured) razmotrit će potpune i pravodobne prijave na Javni poziv.
 
Ured će predložiti gradonačelniku donošenje zaključka o sklapanju ugovora o sudjelovanju u provedbi subvencioniranog postupka sterilizacije vlasničkih pasa na području Grada Zagreba za 2024. s najviše 10 podnositelja prijave poredanih po redoslijedu ponuđenih cijena sterilizacije/kastracije od najniže prema najvišoj koji ispunjavaju uvjete iz ovog javnog poziva.
 
Popis odabranih veterinarskih organizacija i praksi bit će objavljen na mrežnoj stranici Grada Zagreba i sadržavat će naziv, adresu i kontakt podatke.
 
Pravne i fizičke osobe s kojim će ugovor/-i biti potpisan/-i, Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje dostavljat će zahtjev za isplatu subvencije s preslikama računa, podacima o životinji i vlasniku životinje. Za isplatu subvencije, na računu moraju biti navedeni podaci o nazivu i cijeni zahvata, spolu i prosječnoj masi životinje. U slučaju nepotpune dokumentacije, subvencija neće biti isplaćena.

Natječaji/ pozivi / javne rasprave