clanak False

Druženje gradonačelnika Tomaševića i zagrebačkih vrtićanaca u Divljem srcu grada

17.05.2024.
U sklopu 25. Dana dječjih vrtića mališani iz zagrebačkih vrtića danas su uživali u posjetu Zoološkom vrtu gdje im se pridružio i gradonačelnik Tomislav Tomašević.
 
Osim što su mogli poslušati predavanje edukatora iz Zolooškog vrta te saznati zanimljive činjenice o životinjama koje tamo žive, mališani su posebno bili znatiželjni te su gradonačelnika zasuli pitanjima.
 
Osim pitanja poput tko mu je kupio prvi bicikl ili koji je vrtić pohađao, bili su i pomalo kritični. Tako su izrazili želju da im napravi bazen, popravi ljuljačku u parkiću i da zaštiti okoliš.
 
Gradonačelnik im je najavio izgradnju novog bazena u Španskom, te im je posebno istaknuo važnost odvajanja i recikliranja otpada te štednje energije „Vi morate biti primjer svojim roditeljima i čuvati okoliš“. Spomenuo im je i da se uskoro na Sljeme više neće moći automobilom te da svi mogu koristititi besplatan prijevoz žičarom. Također, naveo je da Grad Zagreb postavlja solarne panele na velik broj zgrada u gradskom vlasništvu među kojima su i vrtići.
 
U sklopu edukativnih aktivnosti u Divljem srcu grada vrtićanci su mogli vidjeti i dotaknuti rogove jelena i oriks antilope te kraljevskog pitona i mliječnu zmiju, saznati nešto više o gmazovima, najvećoj ptici ili pak naučiti kako se bore lemuri.
 
 
Ovogodišnji Dani dječjih vrtića održavaju se od 13. do 19. svibnja, u sklopu kojih se odvijaju brojne aktivnosti i bogat program. Završni događaj bit će održan  u nedjelju, 19. svibnja, velikom zajedničkom aktivnošću djece, roditelja i djelatnika dječjih vrtića, nastupima i sportskim igrama na Bundeku.

Gradske vijesti