clanak False

43. INA Delta Rally - 9. i 10. lipnja 2017.

Predstavnici Auto kluba INA DELTA Zagreb i Zagrebačkog automobilističkog saveza upoznali su gradonačelnika Bandića s programom ovogodišnjeg Rally-a koji se održava 9. i 10. lipnja.
07.03.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se u Gradskoj upravi s predstavnicima Auto kluba INA DELTA Zagreb i Zagrebačkog automobilističkog saveza, predvođenim direktorom natjecanja INA Delta Rally Berislavom Čegeljom i predsjednikom Saveza Vladimirom Zadravcem.

Upoznali smo gradonačelnika s programom natjecanja ovogodišnjeg Rallya, koji se održava 9. i 10. lipnja, te s radom Zagrebačke karting škole za mlađe uzraste u osnovnim školama, napomenula je nakon sastanka Marija Šimek Bilić, potpredsjednica Auto kluba Ina Delta i direktorica 43. INA Delta Rallya.
Natjecanje  započinjemo 9. lipnja sa ceremonijalnim startom kod Inine zgrade, nakon čega slijedi prvi prolog u 16,00 i 14,00 sati, a zatim dva brzinca u Dugom Selu. Nakon toga se natjecatelji vraćaju u Zagreb na zadnji prolog, a navečer u iza 21,00 sat organizirali smo veliki koncert na Bundeku.

Na prošlogodišnjem INA Delta Rally-u sudjelovalo oko 30-40 sudionika, a Marija Šimek Bilić istaknula je da ove godine očekuju više natjecatelja budući da je to i dalje međunarodna utrka koja se boduje i za prvenstvo Bosne i Hercegovine. Također očekujemo i više gledatelja jer imamo i bogat program između prologa, za svakoga po nešto.

Vladimir Zadravec, predsjednik Zagrebačkog automobilističkog saveza rekao je da su prošle godine krenuli s pilot-projektom karting škole za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola u kojem je sudjelovalo oko 380 polaznika. Program je besplatan, a djecu, između ostalog, učimo i o ponašanju u prometu, istaknuo je Vladimir Zadravec, napomenuvši da se od 300-tinjak polaznika njih 10-ak nastavi baviti s kartingom, a u konačnici na taj način dobivamo i školovane mlade vozače za automobilistička natjecanja.
 

Gradske vijesti - 2017.