clanak False

Večernjakova biciklijada

09.06.2021.
Već 14. godina zaredom Grad Zagreb provodi javno-preventivni zdravstveni projekt „Djeluj sada!“, a koji za cilj ima osvijestiti građane o važnosti prevencije, redovitih pregleda madeža i odgovornog izlaganja suncu. 

Nakon duge zime obilježene pandemijom, konačno smo dočekali proljeće i brojne aktivnosti na otvorenom. U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, udruge „Zdravi pod suncem“ i partnera provodi se javnozdravstvena akcija pod nazivom „DJELUJ SADA!“, u cilju ranog otkrivanja melanoma i prevencije zloćudnih tumora kože. 
 
U okviru akcije provodi se edukacija o zdravstveno prihvatljivom ponašanju na suncu za sve zainteresirane sudionike Večernjakove biciklijade.
 
U subotu, 12.6. o.g. na SRC Bundek, na štandu Grada Zagreba i Udruge „Zdravi pod suncem“, u vremenu od 10.00 - 14.00 sati, svi zainteresirani građani i natjecatelji moći će se u okviru Gradskog projekta „Djeluj sada!“ educirati o zaštiti zdravlja od sunca, kojem su sportaši često izloženi te su time izloženi i riziku nastanka zloćudnih promjena na koži. 



Program

Ruta