clanak False

Ultra Europe festival u Zagrebu!

Zagreb će biti domaćin sedmodnevnog događanja Croatia Music Week!, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskoj palači Dverce.
07.09.2016.
Zagreb će biti domaćin sedmodnevnog događanja Croatia Music Week, koji započinje spektakularnim novogodišnjim dočekom u zagrebačkoj Areni, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskoj palači Dverce. Festival se održava u organizaciji Ultra Europe, Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba te turističke agencije Atlas.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako će se ovim događanjem upotpuniti zimska turistička ponuda grada. Tako će Zagreb, uz Advent u Zagrebu i Vip Snow Queen Trophy, imati i najbolji novogodišnji doček koji će se nastaviti sve do 6. siječnja.

Ultra Europe festival održao se ove godine četvrti put zaredom u Splitu a posjetilo ga je više od 100.000 ljudi iz 140 zemalja svijeta, podsjetio je gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar, naglasivši kako se tijekom vremena održavanja Ultre, nije dogodio niti jedan incident, a gosti se, zahvaljujući lijepim uspomenama, svake godine iznova vraćaju.

O turističkom značaju ove manifestacije govorili su direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld i direktor turističke agencije Atlas Tomislav Varga. Turistička zajednica prepoznala je vrijednost ovog projekta, koji će omogućiti da se produži boravak turista u Zagrebu i nakon završetka Adventa, koji je već prepoznat kao vrhunska zimska destinacija, zaključila je direktorica Bienenfeld. U Zagrebu se očekuje više od 10.000 posjetitelja koji će ciljano doći na zagrebački New Year's Eve 360⁰ Party i nastaviti zabavu na Croatia Music Week-u.

Program zimske Ultre predstavio je direktor Festivala Ultra Europe Nikola Bušljeta, najavivši nastup najboljih svjetskih DJ-eva, predvođenih Arminom van Buurenom.