clanak False

Press materijal

07.09.2016.
ORGANIZACIJOM SPEKTAKULARNOG NOVOGODIŠNJEG DOČEKA ULTRA EUROPE NAKON SPLITA STAVLJA ZAGREB NA MAPU SVJETSKIH TURISTIČKIH METROPOLA
ULTRA STIŽE U ZAGREB

 
MILIJUNSKA PRODUKCIJA I 7 DANA PROGRAMA U ZAGREBAČKOJ ARENI OD 31.12.2016. DO 06.01.2017.

 

Zagreb će na Staru Godinu i tijekom prvog tjedna 2017. ugostiti sedmodnevno događanje ULTRA Europe predstavlja Croatia Music Week, koje donosi niz nastupa vrhunskih svjetskih DJa, spektakularan novogodišnji doček i prvi europski Road To Ultra FESTIVAL koji će se tijekom zimskih i proljetnih mjeseci nastaviti održavati po najvećim europskim gradovima s ciljem promocije ULTRA Europe festivala u Splitu. Cjelotjedni program Croatia Music Weeka od 31.12.206. do 06.01.2017. u zagrebačkoj Areni ULTRA Europe organizira u suradnji  s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom Grada Zagreba i vodećom turističkom agencijom Atlas.

ULTRA Europe održava se u Splitu i najveći je međunarodni festival u Hrvatskoj koji je ove godine u srpnju okupio više od 100.000 posjetitelja iz 143 zemlje. Jedini europski ULTRA festival nosi i poseban naziv ULTRA DESTINATION jer uz najbolje svjetske DJe i vrhunsku produkciju promovira i hrvatske prirodne ljepote, a program u sklopu Croatia Music Weeka održava se na Braču, Hvaru i Visu.

ULTRA je jedan od najvećih svjetskih EDM festivala koji se održava na 5 kontinenata i 10 lokacija, među kojima su neki od najvećih svjetskih gradova: Miami, Rio De Janeiro, Singapore, Tokio, Santiago De Chile, Seul, Hong Kong, Bangkok i Buenos Aires.

Četvrto izdanje festivala online je pratilo više od 6 milijuna fanova, što splitsku ULTRU čini drugim najjačim ULTRA festivalom na svijetu nakon Miamija koji se održava još od 1999. godine. Prvi Road to ULTRA festival u Europi Zagrebu nudi sadržaj kakav imaju brojne svjetske i europske metropole i pretvara ga u svjetsku novogodišnju destinaciju, a očekuje se da će više od 10.000 posjetitelja doći u Zagreb dočekati Novu godinu i uživati u ULTRA doživljaju. Posjetitelji festivala obično se zadržavaju u mjestu održavanja i nešto duže u odnosu na trajanje festivala pa Grad Split bilježi prosječno trajanje boravka od 7 dana u tjednu održavanja trodnevnog ULTRA Europe festivala u srpnju.

Program Croatia Music Weeka starta u subotu, 31.12, sa spektakularnim New Year's Eve 360° partyjem u zagrebačkoj Areni. Zagrepčanke, Zagrepčani i njihovi gosti iz Europe i svijeta imat će priliku ući u 2017. u ritmu najbolje svjetske elektronske plesne glazbe, uz vrhunsku milijunsku produkciju.

Headliner večeri je legendarni Armin Van Buuren, jedan od najpoznatijih svjetskih DJa koji je čak 5 puta proglašen najboljim svjetskim Djem i jedini koji je tu titulu osvajao 4 godine zaredom! Autor je radijske emisije koja ima više od 20 milijuna slušatelja, a hrvatska publika ga itekako dobro poznaje i obožava njegove energične nastupe. Nakon  četiri nastupa na ULTRA Europe festivalu u Splitu, Armin prvi puta u svojoj karijeri dolazi u Zagreb da bi svim posjetiteljima New Year's Eve 360° omogućio nezaboravan novogodišnji doček kao u najvećim svjetskim metropolama. Na stageu će mu se pridružiti još nekoliko svjetski poznatih DJa i nekoliko regionalnih zvijezda, a lista svih izvođača bit će objavljena uskoro.

U nedjelju, 01.01. održat će se NYE REPLAY (repriza novogodišnjeg dočeka) uz nastupe poznatih DJa, a na najvećoj reprizi novogodišnjeg dočeka u Hrvatskoj očekuje se velik broj partijanera iz Hrvatske, regije, iz Europe i s drugih kontinenata. 

Paralelno će se u Areni u ponedjeljak i utorak, 02. i 03. 01. u Areni održavati i  Zagreb Gaming Championship gaming turnir koji će trajati 48 sati, a sudjelovanje su najavili neki od najboljih svjetskih timova.

U srijedu, 04.01. Road to ULTRA, prvi u nizu festivala u Areni donosi nastupe nekih od najpopularnijih svjetskih DJ zvijezda koje redovno  nastupaju na ULTRA festivalima širom svijeta, a line up će biti objavljen uskoro.

Četvrtak, 05.01. donosi bogat program, a DJi će biti objavljeni uskoro putem komunikacijskih kanala projekta.

Zadnji dan Croatia Music Weeka u petak, 06.01, u Arenu donosi RESISTANCE™ program UMEK 1605 uz slovenskog DJa Umeka koji je jedan od najzaposlenijih techno DJa u regiji. Na stageu će mu se pridružiti još jedna regionalna DJ zvijezda u usponu, a organizator će uskoro objaviti o kome je riječ.

Organizatori Croatia Music Weeka su ULTRA Europe, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba  i Atlas, vodeća turistička agencija u Hrvatskoj.