clanak False

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Gradonačelnik Bandić, u društvu s predstavnicima udruga, roditeljima i djecom oboljelom od autizma, simbolično je u zrak pustio stotinjak plavih balona sa simbolični natpisom AUTIZAM 1200. 
31.03.2017.


U povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. travnja na središnjem zagrebačkom trgu, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s predstavnicima udruga, roditeljima i djecom oboljelom od autizma, simbolično je u zrak pustio stotinjak plavih balona sa simbolični natpisom AUTIZAM 1200.

Time je obilježen deseti po redu Svjetski dan svjesnost o autizmu koji se ove godine odvija pod motom Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo. Također, 2. travnja navečer u većini gradova diljem Hrvatske i svijeta, plavim svijetlom osvijetlit će se znamenitosti u znak podrške. U Zagrebu će biti osvijetljene fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Podržavši akciju gradonačelnik Bandić je naglasio kako je u tijeku provedba javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja za idejno rješenje kompleksa Centra za autizam i osnovne škole u Oporovcu. S radovima krećemo krajem ljeta, obećao je gradonačelnik.

 

Gradske vijesti - 2017.