clanak False

Platforma Podrška na dlanu

29.12.2020.
Grad Zagreb prepoznao je potencijalne utjecaje pandemije i potresa na mentalno zdravlje djece i mladih kao prioritetan javnozdravstveni problem, te je odlukom Gradonačelnika Milana Bandića još 29. travnja 2020. osnovao i imenovao Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba tijekom i nakon COVID-19 krize i potresa.
 
U nizu do sada provedenih aktivnosti Povjerenstva, kao odgovor na krizu izazvanu pandemijom COVID-19 i njenim posljedicama, kao i nizom potresa koji su u 2020. pogodili grad Zagreb, pokrenut je projekt Podrška na dlanu.
 
Ovaj projekt je objedinio zdravstvene ustanove Grada Zagreba u pružanju podrške djeci, mladima, njihovim roditeljima i stručnjacima, kroz izradu online platforme na kojoj će biti dostupni sadržaji koji nam mogu olakšati suočavanje s trenutnim izazovima i onima koji nas tek čekaju.

Dijeljeni sadržaji uključuju ideje za osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih te savjete za jačanje pozitivnih strategija suočavanja sa stresom. 
 
Pozivamo Vas da materijale besplatno preuzmete ovdje
 
Iz uvodne riječi gradonačelnika Milana Bandića:
 
“Među onima koji su spremno stali uz nas, da bi nam pružili podršku u tim teškim trenucima, jesu i naši stručnjaci mentalnog zdravlja čija je podrška ključna za obnovu onoga što je slomljeno unutar nas samih. 
 
Kako bismo zajedno odgovorili na potrebe onih koji su najranjiviji, a to su naša djeca i mladi, odlučio sam osnovati Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba.

Povjerenstvo objedinjuje bogate resurse, znanja, kapacitete, ali prvenstveno volju i želju stručnjaka koji rade s djecom u našim gradskim ustanovama da pomognu dugoročno ojačati otpornost djece, osnaživanjem njih samih, ali i njihovih roditelja, odgajatelja, nastavnika, stručnih suradnika u školi i drugih koji brinu o njihovoj dobrobiti.

Djeca su ogledalo nas odraslih i napredak jednog društva ogleda se kroz naše postupanje prema djeci. Dužni smo skrbiti o njihovim potrebama i zdravlju, nježno i predano, te vjerujem da ćemo kroz aktivnosti rada ovog Povjerenstva pomoći vratiti i zadržati osmijeh na licima naših najranjivijih sugrađana, djece i mladih.“


 

ARHIVA