clanak False

Opis poslova i podaci o plaći

22.05.2024.
OPIS POSLOVA I ZADATAKA:
 
- Prati zakonske i podzakonske propise iz područja prostornog uređenja, graditeljstva, komunalne infrastrukture, komunalnih poslova i komunalnog redarstva, cesta i cestovnog prijevoza i prometa, te izrađuje nacrte složenih akata za donošenje gradskih odluka iz područja prostornog uređenja, graditeljstva, komunalne infrastrukture, vodnog gospodarstva i voda, komunalnih poslova i komunalnog redarstva, cesta i cestovnog prijevoza i prometa.
- Izrađuje nacrte složenih zaključka, pravilnika i druge stručne materijale iz nadležnosti Ureda za potrebe gradonačelnika i Gradske skupštine Grada Zagreba i njezinih radnih tijela.         
- Priprema odgovore Ustavnom sudu RH u slučaju pokretanja postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti gradskih propisa iz djelokruga odnosno nadležnosti Ureda.          
- Daje stručna mišljenja i pruža pravnu pomoć drugim sektorima u pravnim pitanjima iz djelatnosti Ureda, odgovara na upite tijela državne uprave i drugih pravnih osoba iz djelokruga Ureda i izrađuje izvješća te obavlja druge poslove po nalogu.
 
            
PODACI O PLAĆI:

Osnovna plaća je umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta – 2,49 i osnovice za izračun plaće u visini od 875,85 eura bruto, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.